כמה טיפים שיעזרו לנו לקבל את ימי החורף בחום…
שינוי מזג האוויר מביא עמו השפעה דרמטית על מצב רוחנו ועל התיאבון שלנו, כתוצאה ממחסור סרטונין במחזור הדם. בחורף עם ההפחתה בשעות האור, רמת הסרטונין בגוף יורדת והתוצאה היא דכדוך, רעב בלתי מוסבר ותשוקה למתוק. הפרשת סרטונין מהמוח מושפעת לטובה מאכילת פחמימות מלאות, למשל: לחם מחיטה מלאה( או לחמים מלאים אחרים), פסטה מקמח מלא, אורז מלא, קינואה ופירות העונה (להשתדל שהפירות לא יהיו במקרר).
הגבירו את צריכת הפחמימות המלאות בחורף.
להשתמש בחורף בתבלינים ממריצים העוזרים לחמם את הגוף: פלפל שחור,ג'ינג'ר,אגוז מוסקט,רוזמרין,קינמון,לואיזה,שומר,צ'ילי.
לדאוג שבחורף התזונה שלנו תהיה מבוססת על ארוחות חמות יותר, למשל: מרקים,קדרות מבושלות,תבשילים ביתיים חמים. יש להעשיר את התזונה במזונות כתומים העוזרים בחיזוק הגוף, כמו: בטטה,דלעת,גזר,משמש יבש, עדשים כתומות.
יש להקפיד על צריכת החלבון, מכיוון שצריכת חלבון מעלה את יצירת הנוגדנים בגופינו האחראים על פעילות חיסונית מאוזנת. יש לצרוך: דגים, עוף ובשר-חלקים רזים,סויה,קטניות.
אומגה 3, חומצת שומן בעלת פעילות אנטי דלקתית בגוף, עוזרת באיזון מנגנונים היוצרים דלקת בגופינו. יש לצרוך ולשלב בתזונה היומיומית: אגוזי מלך,זרעי פשתן טחונים, דגי ים צפוניים- טונה, סלמון,לברק…
יש להפחית את צריכת הסוכרים הפשוטים והחטיפים, הם מחלישים את הגוף ואת המערכת החיסונית.